Пролетни рулца "Мелроуз авеню"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
226 г чоризо, обелено, ситно натрошено, запържено и отцедено
30 г оризови спагети, накиснати в гореща вода за 20 мин., отцедени и нарязани
6 сушени китайски гъби накиснати в гореща вода за 20 мин., без стеблата, накъсани
2 ч настъргано зеле
2 ч соеви кълнове
1 ч моркови, нарязани на жулиени
2 стръка зелен лук, наситнен
2 с.л. сухо шери
1 с.л. сос от стриди
1 с.л. сусамово олио
1 ч.л. китайски чили сос
1/2 ч.л. захар
3 скилидки чесън, фино счукани
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. + 3 ч зехтин
12 готови кори за пролетни рулца
2 яйца, разбити
сос по избор
20 листа маруля
Смесете наденицата чоризо, гъбите, пастата, зелето, кълновете, морковите и зеления лук. Отделно смесете шерито, соса от стриди, сусамовото олио, чили соса, захарта и чесъна. Смесете царевичното нишесте с равно количество студена вода и оставете настрана. Сложете дълбок тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете 2 супени лъжици олио за готвене или зехтин и когато маслото се нагорещи, добавете сместа с наденица. Запържете, докато зеленчуците са ярко оцветени, за около 2 минути, след което добавете соса. Запържете, докато зеленчуците леко поомекнат, за още 1 минута. Добавя се малко от сместа с царевично нишесте за сгъстяване на соса, а след това се прехвърля в купа. Охлажда се до стайна температура и след това се поставя във фризера, докато е добре охладено, около 1 час. Разделете корите за рулцата. Поставете всяка кора така, че един от ъглите да е насочен срещу вас. Поставете около 1/2 чаша от пълнежа в долната трета на кората и след това навийте на руло, като подгънете страничните краища. Поставете на малък поднос докато приключите с останалите пролетни рулца. Налейте 3 чаши олио в дълбок тиган и сгорещете до 190С на силен огън. Изпържете пролетните рулца на три партиди от двете страни до златисто, за около 3 минути. Отцедете върху решетка. Загрейте олиото отново, този път до 200 С. Изпържете пролетните рулца още веднъж на две партиди, докато са тъмно златисти, около 1 минута. Отцедете. Сервирайте пролетните рулца цели или нарязани на половинки, с един или повече сосове за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ