Регистрация

Пролетни рулца "Мелроуз авеню"

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
13 Jul
|
Видяна:
465
Оцени рецептата

226 г чоризо, обелено, ситно натрошено, запържено и отцедено

30 г оризови спагети, накиснати в гореща вода за 20 мин., отцедени и нарязани

6 сушени китайски гъби накиснати в гореща вода за 20 мин., без стеблата, накъсани

2 ч настъргано зеле

2 ч соеви кълнове

1 ч моркови, нарязани на жулиени

2 стръка зелен лук, наситнен

2 с.л. сухо шери

1 с.л. сос от стриди

1 с.л. сусамово олио

1 ч.л. китайски чили сос

1/2 ч.л. захар

3 скилидки чесън, фино счукани

2 с.л. царевично нишесте

2 с.л. + 3 ч зехтин

12 готови кори за пролетни рулца

2 яйца, разбити

сос по избор

20 листа маруля

 

Смесете наденицата чоризо, гъбите, пастата, зелето, кълновете, морковите и зеления лук. Отделно смесете шерито, соса от стриди, сусамовото олио, чили соса, захарта и чесъна. Смесете царевичното нишесте с равно количество студена вода и оставете настрана. Сложете дълбок тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете 2 супени лъжици олио за готвене или зехтин и когато маслото се нагорещи, добавете сместа с наденица. Запържете, докато зеленчуците са ярко оцветени, за около 2 минути, след което добавете соса. Запържете, докато зеленчуците леко поомекнат, за още 1 минута. Добавя се малко от сместа с царевично нишесте за сгъстяване на соса, а след това се прехвърля в купа. Охлажда се до стайна температура и след това се поставя във фризера, докато е добре охладено, около 1 час. Разделете корите за рулцата. Поставете всяка кора така, че един от ъглите да е насочен срещу вас. Поставете около 1/2 чаша от пълнежа в долната трета на кората и след това навийте на руло, като подгънете страничните краища. Поставете на малък поднос докато приключите с останалите пролетни рулца. Налейте 3 чаши олио в дълбок тиган и сгорещете до 190С на силен огън. Изпържете пролетните рулца на три партиди от двете страни до златисто, за около 3 минути. Отцедете върху решетка. Загрейте олиото отново, този път до 200 С. Изпържете пролетните рулца още веднъж на две партиди, докато са тъмно златисти, около 1 минута. Отцедете. Сервирайте пролетните рулца цели или нарязани на половинки, с един или повече сосове за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта