Пресен артишок с горчичен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 големи артишока
1 ч вода
2 с.л. оцет
1 с.л. цели подправки за туршия
1 ч кафява горчица
18 г готов микс за италиански салатен дресинг
2 с.л. оцет или сухо бяло вино
Няколко капки сос табаско
1 ч.л. сос Уорчестър
1. Измийте артишока внимателно и отцедете. Отрежете горния край на всеки артишок с остър нож. С кухненски ножици отрежете острите краищата на листата. Стъблата трябва да бъдат отрязани на едно ниво с основата на артишока.
2. Смесете водата, оцета и подправките за туршия в дълбок съд, подходящ за микровълновата фурна.
3. Сгорещете, непокрити, в микровълновата фурна за пет минути или докато сместа заври.
4. Сложете артишока в изправено положение в съда.
5. Сгорещете, покрито, в микровълновата за 12 - 15 минути.
6. Варете до омекване и заделете.
7. В малка купа смесете останалите съставки.
8. Ако желаете, стоплете соса с горчица, непокрит, в микровълновата за 1 1/2 минути или докато се горещи.
9. Потопете листата артишок в соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ