Регистрация

Пресен артишок с горчичен сос

Автор:
jordana
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
755
Оцени рецептата

4 големи артишока

1 ч вода

2 с.л. оцет

1 с.л. цели подправки за туршия

1 ч кафява горчица

18 г готов микс за италиански салатен дресинг

2 с.л. оцет или сухо бяло вино

Няколко капки сос табаско

1 ч.л. сос Уорчестър

 

1. Измийте артишока внимателно и отцедете. Отрежете горния край на всеки артишок с остър нож. С кухненски ножици отрежете острите краищата на листата. Стъблата трябва да бъдат отрязани на едно ниво с основата на артишока.

2. Смесете водата, оцета и подправките за туршия в дълбок съд, подходящ за микровълновата фурна.

3. Сгорещете, непокрити, в микровълновата фурна за пет минути или докато сместа заври.

4. Сложете артишока в изправено положение в съда.

5. Сгорещете, покрито, в микровълновата за 12 - 15 минути.

6. Варете до омекване и заделете.

7. В малка купа смесете останалите съставки.

8. Ако желаете, стоплете соса с горчица, непокрит, в микровълновата за 1 1/2 минути или докато се горещи.

9. Потопете листата артишок в соса.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта