Регистрация

Предястие с печен патладжан

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
283
Оцени рецептата

1 голям патладжан

Зехтин

1 голяма глава лук, обелен и нарязан на четвъртинки

3 скилидки чесън; небелени

1 червена чушка, разполовена и почистена от семената

1 ч.л. риган; нарязан

2 ч.л. лимонов сок

1 с.л. зехтин

1/8 ч.л. сол и черен пипер

113 г сирене; натрошено

2 с.л. магданоз; нарязан

Питка, хляб или бисквити за поднасяне

 

Загрейте фурната до 180ºС. Разполовете патладжана надлъжно. Намажете от всички страни със зехтин. Сложете половинките с отрязаната страна надолу върху хартия за печене. Пече се 25 минути. Намажете лука, чесъна и червения пипер с масло; добавете ги при патладжана. Пече се още 25-30 минути или докато зеленчуците омекнат. Охладете и издълбайте месото на патладжана. Сложете го в кухненски робот или дървена купа. Изстискайте чесъна от обвивката, обелете червената чушка и ги прибавете при патладжана заедно с лука, ригана, лимоновия сок, зехтина, солта и черния пипер. Разбийте или фино нарежете на ръка. Не пюрирайте. Прибавете 1/3 от сиренето. Сложете сместа в купа за сервиране. Поръсете с останалото сирене около ръба на сместа; сложете магданоза в центъра. Сервирайте с питка, хляб или бисквити. За 6 до 8 порции.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта