Регистрация

Предястие със сос Айоли

Автор:
radito
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
274
Оцени рецептата

1 двойна партида сос Айоли

6 малки артишока, почистени, сварени и сърцевината извадена

3 кг риба треска, поширана

450 г тънко нарязано и начукано сурово говеждо филе

225 г снежен грах, почистен, бланширан и освежен в студена вода

225 г зелен фасул, почистен, бланширан и освежен в студена вода

450 г моркови, нарязани на парчета от по 5 см

1,3 кг карфиол, само цветчетата

450 г нахут, сварен

3 супени лъжици червени или зелени чушки, нарязани

450 г чери домати

450 г тиквички, нарязани

450 г малки картофи, сварени

6 големи яйца, твърдо сварени, нарязани на половинки

4 супени лъжици каперси

1/2 чаша магданоз, нарязан

За соса Айоли:

8-10 скилидки чесън, обелени

2 жълтъка, на стайна температура

сол и прясно смлян черен пипер

сокът от 1 лимон

1 чаена лъжичка дижонска горчица

1 1/2 чаши олио (1/2 зехтин, 1/2 фъстъчено) на стайна температура

 

1. Сложете сос Айоли в центъра на всеки артишок.

2. Поставете напълнения с Айоли артишок в средата на всяка чиния и подредете треската, карпачото, готовите зеленчуци и яйца около него в кръг. Поръсете с магданоз и каперси.

За 12 порции.

На соса Айоли:

1. Пюрирайте чесъна в кухненски робот или пасатор. Разбийте жълтъците в малка купа, до побеляване и гладкост и ги добавете при чесъна. Добавете сол и черен пипер на вкус, лимонов сок и горчица и разбийте на гладка паста.

2. Докато уредът все още работи, добавете олиото, много бавно, в сместа на постоянен поток и смесвайте непрекъснато до получаването на гъст, лъскав сос. Прехвърлете в съд за съхранение, покрийте с фолио и съхранявайте в хладилник, докато сте готови за сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта