Регистрация

Полента с цикория на скара

Автор:
hodjeva
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
991
Оцени рецептата

Полента

Зехтин

1 средно голяма глава цикория

1/4 ч зехтин

Сол и пипер

Оцет, по желание

 

Сгорещете грила или скарата. Нарежете охладената полента на правоъгълници и намажете леко със зехтин. Изпечете я до хрупкавост и докато се отбележат следите от скарата. Обърнете от двете страни. Заделете. През това време отделете наранените външни листа на цикорията, а нея я срежете на две по дължина, а след това на четвъртинки. Измийте и подсушете всяко парче внимателно. Поръсете половината зехтин върху цикорията и подправете със сол и черен пипер. Сложете върху намазана с мазнина скара или барбекю. Когато започне да омеква и да се оцветява, обърнете, така че да се изпече равномерно от всички страни. На ръка или с нож, накъсайте изпечената цикория на малки парченца. Подредете ги върху полентата и поръсете с останалия зехтин и оцет, ако желаете. Опитайте на вкус за сол. Добавете прясно смлян черен пипер и поднесете горещо или със стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта