Регистрация

Пица с праз и скариди

Автор:
Жана
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
704
Оцени рецептата

3 с.л. зехтин

1 ч нарязан праз (бялата и зелена част)

Сол и прясно смлян черен пипер

115 г козе сирене

1 скилидка чесън, счукан

1 1/2 с.л. различни наситнени пресни билки (магданоз, див лук, мащерка, риган, босилек, и т.н.)

Тесто за 2 пици с диаметър 23  см

2 зрели доматчета, нарязани тънко на филийки

115 г пресни скариди, белени и почистени

 

Загрейте фурната до 225ºС. Запържете праза в 1 с.л. зехтин на силен огън за 1 мин. Овкусете със сол и черен пипер. Смесете козето сирене, чесъна и една супена лъжица от билките с вилица. Намажете разточеното тесто за пица с една супена лъжица зехтин. Покрийте с праза. Поръсете с козе сирене и подредете слой от доматени филийки. Печете 8 минути. Добавете скаридите и печете още 7-8 мин. Поръсете с останалия зехтин и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта