Писия с гъбен сос и естрагон в микровълнова фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. масло или маргарин
1/2 ч нарязан лук
1/2 ч.л. сушени листа естрагон
226 г консерва нарязани гъби
1 ч заквасена сметана
2/3 ч лека сметана
1 1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1 с.л. брашно
1/2 с.л. сушен магданоз
680 г писия, филе
1. В топлоустойчив неметален съд, разтопете маслото в микровълновата фурна за 30 секунди. Добавете нарязания лук и сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 3 минути или докато лукът омекне.
2. Добавете естрагона и гъбите при лука и сгорещете, покрити в микровълновата фурна за 3 минути.
3. В малка купа смесете заквасената сметана, леката сметана, червения пипер, солта и брашното. Добавете ги към сместа с лук и гъби. Сгорещете, непокрито за 2 минути в микровълновата фурна. Разбърква се. Сгорещете, непокрито, за още 2 минути в микровълновата фурна.
4. В намазана с масло тавичка, подходяща за микровълновата фурна, изсипете половината от гъбения сос. Подредете филетата отгоре. Полейте с останалия гъбен сос върху рибата. Поръсете с магданоз.
5. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 7 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ