Пиле и скариди в сос от червено вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 – 1,5 кг пилешко месо, нарязано на порции
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч брашно
1/2 ч масло или маргарин
1 голяма глава ситно нарязан лук
2 скилидки чесън, обелени и счукани
3 с.л. нарязан магданоз
3/4 ч червено вино
1/2 ч.л. италиански подправки
226 г консерва доматен сос
1 ч.л. сушен босилек
450 г сурови, обелени и почистени скариди
1. Измийте пилето и подсушете. Оставете настрана.
2. В найлонова торбичка се комбинират солта, черния пипер и брашното. Покрийте всяка порция пилешко с овкусеното брашно.
3. Разтопете маслото в голям съд, подходящ за микровълновата фурна, върху керамичен котлон.
4. Добавете парчета пилешко и запържете от всички страни до златисто кафяво.
5. Извадете месото оставете настрана. Добавете лука и чесъна в съда. Сложете в микровълновата фурна, непокрито, за 1 1/2 минути или докато лукът омекне.
6. Добавете нарязан магданоз, виното, подправките, доматения сос и босилека при сотирания лук. Разбъркайте.
7. Добавете заделеното месо и стоплете в микровълновата фурна за 12 - 15 минути или докато пилето омекне.
8. Извадете парчетата пиле и сложете в чиния за сервиране.
9. Добавете скаридите във винения сос и сгорещете непокрити в микровълновата фурна за 3 минути или докато сосът образува мехурчета, а скаридите са порозовели. (Не преварявайте скаридите, за да не се втвърдят.)
10. Отстранете всички мазнини от повърхността на соса. Изсипете соса със скариди върху парчетата пиле и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ