Регистрация

Пиле в пергамент

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
18 Aug
|
Видяна:
753
Оцени рецептата

2 цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

3 с.л. тъмен соев сос

1 ч.л. джинджифилов сок (обелете пресен корен джинджифил, а след това го прокарайте през преса за чесън)

1/4 ч.л. захар

Кипяща вода

225 г пресни соеви кълнове

6 стръка зелен лук с перата, нарязани на 5 см дължина

1/3 ч нарязани орехи

8 парчета пергаментова хартия, квадратни, с размер 20 см

 

Нарежете пилето на тънки, тесни ивици, с дължина около 7 см. Смесете соевия сос, джинджифиловия сок и захарта в голяма купа, добавете пилешкото и се оставя да престои 30 минути. Междувременно, налейте врящата вода върху кълновете и се оставя да престои една минута. Отцедете; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. Смесете много добре пилешкото с кълновете, зеления лук и орехите. Поставете около 1/2 кафена чашка от пилешката смес в центъра на всеки квадрат пергамент. Прегънете върху сместа, така че да се получи пакет. Намажете леко с мазнина. Слепете хубаво краищата. Сложете пакетите със слепения край надолу на един слой върху решетката за готвене на пара. Поставете решетката в голяма тенджера с кипяща вода. (Нивото на водата не трябва да достига пакетите.) Покрийте и задушете на пара за около 7 минути или докато пилето омекне. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта