Пилешки кюфтенца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч пилешко, ситно нарязано, сварено
1 ч.л. сол
2 с.л. наситнен пресен магданоз
1 с.л. лимонов сок
1 1/4 ч брашно
2 с.л. бакпулвер
1 яйце, разбито
2/3 ч мляко
олио за пържене
За соса с мед:
1 ч синапено семе
1 ч бял винен оцет
2 яйце, разбито
3/4 ч мед
1/4 ч.л. сол
1. В голяма купа, смесете пилето със сол, магданоз и лимонов сок. Заделете настрана за 15 минути. В друга голяма купа, смесете брашното, бакпулвера, яйцето и млякото. Разбъркайте.
2. Добавете пилето при брашнената смес и разбъркайте добре.
3. В голям тиган, сгорещете олио до 190º. Капнете по 1 супена лъжица от тестото в горещото олио и запържете на партиди, в продължение на 2 минути, докато се зачервят кюфтенцата. Отцедете върху хартиени кърпи и сервирайте с медения сос за потапяне.
На соса:
1. Комбинирайте синапеното семе и оцета в малка купа и оставете настрана за 30 минути или за през нощта.
2. В тенджера с двойно дъно или на водна баня на умерен огън, смесете оцета с яйцата, меда и солта. Варете около 20 минути, докато се сгъсти, като се разбърква често.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ