Регистрация

Пилешки крилца с джинджифил

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
06 Apr
|
Видяна:
174
Оцени рецептата

900 г пилешки крилца

1/4 ч тъмен царевичен сироп

1/4 ч соев сос

1 с.л. царевично олио

2 ч.л. смлян пресен джинджифил

2 с.л. сухо шери

113 г много малки гъби

1/2 нарязани бамбукови кълнове

2 стръка зелен лук, нарязани на парчета от по 5 см

1/2 ч пилешки бульон

1 с.л. царевично нишесте

2 с.л. вода

 

Сложете крилцата в плитка тавичка. В малка купа, смесете царевичния сироп и соевия сос. Залейте пилешките крилца; разбъркайте хубаво, за да се покрият. Мариновайте 30 минути. Отцедете и заделете маринатата. В голям тиган, сгорещете царевичното олио на умерен огън. Добавете пилешките крилца и джинджифила и пържете като разбърквате за 2 минути. Прибавете запазената марината и шерито. Добавете гъбите, бамбука и зеления лук, като разбърквате често и гответе 2 минути. Добавете пилешкия бульон. Оставете да кипне. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри 20 минути или докато омекнат. Извадете крилцата в чиния за сервиране и дръжте на топло. Смесете царевичното нишесте и водата, до гладкост. Прибавете в тигана. При постоянно бъркане, оставете да ври на умерен огън и варете 1 минута. Полейте върху пилешките крилца. За 4 порции.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта