Регистрация

Пилешки еклери с бадем

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
176
Оцени рецептата

1/2 ч консервиран пилешки бульон

1/4 ч.л. бадемов екстракт

1 консерва пилешки пастет

3 с.л. нарязани препечени бадеми

2 яйца

1/8 ч.л. сол

1/2 ч пресято брашно

1/4 ч масло

 

Загрейте фурната до 220 градуса. Сложете бульона на умерен огън и добавете маслото и солта, когато заври. Разбърква се, докато маслото се разтопи. Намалете котлона. Добавете брашното наведнъж. Разбърква се енергично, докато сместа се оформи на топка. Сваля се от огъня и се добавят яйцата, едно по едно, като се разбива старателно след всяко. Продължете да разбивате до гладкост. Прибавете пастета и екстракта. Разбъркайте добре. Капнете по малки чаени лъжички върху намазана плитка тавичка и печете 10-12 минути до златисто. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта