Регистрация

Пилешки дробчета на шишчета

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
378
Оцени рецептата

680 г пилешки черен дроб (около 18 бр.)

3/4 ч.л. сушен риган листа

3/4 ч.л. сушени листа от мащерка

3/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

12 големи пресни гъби

9 резена бекон, разполовени по широчина

6 с.л. масло или маргарин, разтопено

1/4 ч сухо бяло вино

 

Изплакнете пилешките дробчета, подсушете с хартиени кърпи. В средно голяма купа, смесете ригана, мащерката, солта и черния пипер. Добавете дробчетата; разбъркайте, за да се смесят. Отстранете пънчетата на гъбите и ги заделете за друго ястие. Избършете шапчиците гъби с влажни кърпи. Увийте всеки черен дроб в бекон. Набодете на 6 шишчета, като редувате, 3 броя черен дроб и две гъби. Подредете шишчетата в тавичка. Намажете с половината от маслото. Печете на грила за 5 минути. Обърнете шишчетата и намажете с останалото масло и вино. Печете още 5 до 7 минути или докато беконът стане хрупкав.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта