Регистрация

Пикантни раци

Автор:
светли
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
275
Оцени рецептата

12 рака, големи

1 ч сметана

2 с.л. брашно

1/4 ч.л. индийско орехче

1 с.л. масло

1 ч.л. магданоз, наситнен

1 ч.л. сос Уорчестър

4 жълтъка, твърдо сварени, намачкани на пюре

сол и пипер

галета

 

Покрийте раците с вряща солена вода и се варят 30 минути. Отцедете водата, отделете месото и оставете настрана. Разтопете маслото и добавете брашното и смесете хубаво. Прибавете сметаната и варете, докато сместа се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Добавете магданоза, пюрирания яйчен жълтък, подправките и месото от раци. Напълнете добре измитите черупки с тази смес и се покрива с галета. Печете на 180С за 10 минути или изпържете на маслена баня в сгорещено олио до златисто кафяво.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта