Регистрация

Пикантни пилешки крилца с ароматни подправки

Автор:
петя добрева
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
570
Оцени рецептата

18 пилешки крилца

За маринатата:

1 глава лук, нарязан

2/3 ч зелен лук, нарязан

2 скилидки чесън

1/2 ч.л. листа мащерка, натрошена

1 1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. смлян бахар

1/4 ч.л. индийско орехче, смляно

1/2 ч.л. канела

1/4 ч люти чушлета, наситнени

1 ч.л. черен пипер

6 капки сос Табаско

2 с.л. соев сос

1/4 ч зехтин

 

За маринатата: В кухненски робот или пасатор, пюрирайте всички съставки, с изключение на крилцата. В голяма плоска чиния подредите крилцата на един слой и полейте маринатата над тях и втрийте с гумени ръкавици. Оставете да се мариноват, покрийте и охладете, като обърнете веднъж, за най-малко 1 час или за предпочитане, за една нощ. Подредете крилцата на един слой върху намаслена решетка, поставена в тавичка, застлана с фолио, полейте с марината и се пече в горната третина на предварително загрята фурна 225С, за 30-35 минути до готовност.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта