Пикантни пилешки крилца с ароматни подправки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
18 пилешки крилца
За маринатата:
1 глава лук, нарязан
2/3 ч зелен лук, нарязан
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. листа мащерка, натрошена
1 1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян бахар
1/4 ч.л. индийско орехче, смляно
1/2 ч.л. канела
1/4 ч люти чушлета, наситнени
1 ч.л. черен пипер
6 капки сос Табаско
2 с.л. соев сос
1/4 ч зехтин
За маринатата: В кухненски робот или пасатор, пюрирайте всички съставки, с изключение на крилцата. В голяма плоска чиния подредите крилцата на един слой и полейте маринатата над тях и втрийте с гумени ръкавици. Оставете да се мариноват, покрийте и охладете, като обърнете веднъж, за най-малко 1 час или за предпочитане, за една нощ. Подредете крилцата на един слой върху намаслена решетка, поставена в тавичка, застлана с фолио, полейте с марината и се пече в горната третина на предварително загрята фурна 225С, за 30-35 минути до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ