Регистрация

Пикантни маслени хапки

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
195
Оцени рецептата

2 с.л. червен пипер

2 1/2 ч.л. едра сол

1 1/8 ч.л. лют червен пипер

7 с.л. безсолно масло, меко

2 с.л. захар

1 ч брашно

1 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. кимион

 

Загрейте фурната до 180°С. В малка купа, разбийте червения пипер с 2 ч.л. сол и 1 ч.л. лют червен пипер и оставете настрана. В купа с електрически миксер, разбийте маслото със захарта, до побеляване и получаване на пухкав крем. В друга купа, разбийте останалите 1/2 ч.л. сол, 1/8 ч.л. червен пипер, брашното, кърито на прах и кимиона. Разбийте сместа с брашното в маслото, само до смесване. На леко набрашнена повърхност, омесете тестото около осем пъти. Разделете тестото на 4 равни части. Върху лист восъчна хартия, разточете всяка част от тестото на пънче с дебелина 2 см. Поръсете една четвърт от сместа с подправките по дължината на всяко едно от пънчетата и оваляйте в сместа, за да се покрие напълно. Опаковайте всички пънчета във восъчна хартия. Замразете тестото докато стегне, 15 до 20 минути. Извадете тестото от фризера и се оставя да престои около 15 минути или докато леко омекне, за по-лесно нарязване. Отстранете внимателно восъчната хартия и нарежете на кръгчета с дебелина 1 см. Сложете го в ненамаслена тавичка и се пекат на партиди в средата на фурната за 15 минути или докато покафенеят леко. Леко разхлабете маслените хапки с шпатула от тавичката (но не ги вадете) и се охлаждат напълно. Внимателно прехвърлете в чиния за сервиране и поднесете като ордьовър.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта