Регистрация

Печен чесън с прясна мащерка и козе сирене

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
414
Оцени рецептата

4 едри глави чесън

3/4 ч пилешки бульон

8-10 стръка прясна мащерка

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

115 г козе сирене, нарязано на 4 порции

4 филийки препечен хляб

 

Загрейте фурната до 200 градуса. С остър нож, отрежете и изхвърлете горната третина на всяка глава чесън, така че да се покажат скилидките. Не обелвайте чесъна. Поставете главите чесън, с отрязаната страна нагоре, в малка тавичка. Сипете пилешкия бульон върху чесъна, добавете мащерката и подправете леко със сол и пипер. Покрийте съда плътно с алуминиево фолио и печете в продължение на 1 час или до всяка скилидка е мека на допир, а кожата наподобява леко покафенял пергамент. Сервирайте чесъна, заедно със соковете от готвенето, със сиренето и хляба отделно.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта