Регистрация

Печен патладжан и зеленчуков пастет

Автор:
violeta
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
841
Оцени рецептата

1 средно голям патладжан

2 с.л. зехтин

1 парче 0,5 см джинджифил, нарязан на тънки ленти

1 люто чушле, без семената, нарязан на тънки ленти

1 ч.л. кимион, семена

2 жълти чушки, нарязани на кубчета

1 средно голяма тиквичка, едро настъргана

2 домата, обелени и нарязани

2 с.л. сок от лайм

Сол и пипер

Зехтин, за намазване

Наситнен кориандър за гарнитура

 

Загрейте фурната до 225ºС. Изпечете патладжана на умерен огън , като го обръщате често, докато кожата почернее. Прехвърля се в тавичка и се пече докато маслото омекне, 15 - 20 минути. Охлажда се леко и се обелва. Нарежете наедро. Сгорещете масло в тиган на умерен огън. Добавете джинджифила, лютото чушле и кимиона и запържете за 30 секунди. Добавете чушките и запържете леко, докато омекнат (6-8 минути). Добавете тиквичките и доматите и гответе още 2 минути; охладете леко. Поставете патладжана в кухненски робот и разбийте за кратко на едро пюре. Добавете сместа с чушките и разбийте, докато зеленчуците са едро нарязани. Добавете сока от лайм и овкусете. Сложете в купа и напръскайте с готварски спрей. При поднасяне, гарнирайте с кориандър. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на 1 седмица.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта