Регистрация

Печени картофени корички

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
486
Оцени рецептата

6 средно големи картофа

3/4 ч настърган Чедър

1/3 ч масло

6 резена бекон, запържен и натрошен

1/3 ч зелен лук, нарязан на филийки

Сол и пипер

1/3 ч мляко

1/4 ч масло

 

Почистете картофите, подсушете, а след това набодете с вилица на няколко места. Подредете в тава за печене и се пече във фурната на 190 градуса за около 1 час, до готовност. Оставете да престои, докато се охлади достатъчно. Срежете картофите наполовина по дължина и издълбайте центровете, като оставите 0,5 см картоф в кожичката. Покрийте. Съхранявайте кожичките в хладилника до 2 дни преди да сте готови да ги използвате. По желание, добавете 1/3 чаша мляко, 1/4 чаша масло, сол и черен пипер към издълбаните картофени среди и направете картофено пюре. Когато сте готови да приготвите кожичките, разтопете 1/3 чаша масло. Намажете с масло отвътре и отвън. Поставете, с отрязаната страна нагоре, върху тава. Пече се на 250 градуса във фурната за 20 минути или до зачервяване и докато станат хрупкави. Разпределете по малко бекон, лук и сирене във всяка черупка. Пече се само докато сиренето се разтопи. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта