Печени аспержи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч масло или маргарин
1/4 ч универсално брашно
1 ч.л. сол
2 ч мляко
1 1/2 ч настъргано сирене Чедър
560 г замразени аспержи, размразени
1/2 ч препечени филирани бадеми
Червен пипер
1. Сложете маслото в неметален съд за печене. Разтопете непокрито в микровълновата фурна за 1 минута или докато се разтопи.
2. Прибавете брашното и солта, разбъркайте до гладкост. Постепенно добавете млякото, като разбърквате постоянно.
3. Сложете непокрито в микровълновата фурна за 5 минути или докато се сгъсти и се получи гладка смес. Разбърква се от време на време.
4. Прибавете сиренето, докато се разтопи.
5. Сложете 1 пакет аспержи в дълбока и топлоустойчива неметална тавичка.
6. Поръсете половината препечени бадеми върху аспержите. Изсипете половината от соса върху бадемите.
7. Повторете слоевете с останалите аспержи, бадеми и сос.
8. Сложете ястието непокрито в микровълновата фурна за 8 до 10 минути или докато се стопли хубаво.
9. Преди сервиране се поръсва с червен пипер, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ