Регистрация

Печена дяволска салца

Автор:
Martchella
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
149
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

1 ч.л. чесън, скълцан

6 домата, разполовени

Сол и черен пипер на вкус

10 люти чушки хабанеро, почистени

1/4 ч зехтин

1/4 ч лимонов сок

1/4 ч магданоз, нарязан

Защитни ръкавици

 

Смесете 1 супена лъжица зехтин и чесъна и разбъркайте добре. Втрийте тази смес в доматените половинки, поръсете със сол и прясно смлян черен пипер и печете на 260°С във фурната, докато се запекат, около 15 - 20 минути. Извадете от фурната и оставете да се охладят до стайна температура и нарежете на кубчета. Междувременно, препечете 10-те чушлета на средно силен огън, докато се зачервят, 2 - 3 минути. Свалете от огъня и счукайте фино. Бъдете много внимателни при работа с тези чушки! Най-добре носете ръкавици. В средно голяма купа, смесете доматите, чушките, 1/4 чаша зехтин, лимоновия сок и кориандъра. Разбъркайте добре. Можете да съхранявате в хладилник до 5 - 6 седмици.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта