Патладжан в зехтин
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г патладжани
4 ч червен винен оцет
4 ч вода
1 с.л. едра сол
30 пресни ментови листа
5 големи скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
1/2 ч.л. едросмлян червен пипер
2 ч зехтин (или колкото е необходимо)
Обелете патладжаните и ги нарежете на тънки филийки. Сложете оцета, водата и солта в тенджера и оставете да заври. В кипящата течност, поставете достатъчно филийки патладжан, така че да се наредят на един слой. Намалете огъня до слаб и поставете чиния за тежест върху патладжана, за да го държи потопен. Гответе за около 10 минути, докато омекне. Извадете с решетъчна лъжица. Повторете с останалите филийки. Ако течността стане прекалено концентрирана, добавете още 1 ч вода и оцет. Подредете слой патладжани в стъклена купа. Поръсете с малко мента, чесън и червен пипер. Повторете, докато всички слоеве са изчерпани и покрийте със зехтин. Покрийте и се оставя да се маринова при стайна температура в продължение на 2 дни. Сервира се като част от антипасти или със салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ