Регистрация

Патладжан в зехтин

Автор:
Martchella
|
Дата:
12 Jul
|
Видяна:
570
Оцени рецептата

900 г патладжани

4 ч червен винен оцет

4 ч вода

1 с.л. едра сол

30 пресни ментови листа

5 големи скилидки чесън, нарязани на тънки филийки

1/2 ч.л. едросмлян червен пипер

2 ч зехтин (или колкото е необходимо)

 

Обелете патладжаните и ги нарежете на тънки филийки. Сложете оцета, водата и солта в тенджера и оставете да заври. В кипящата течност, поставете достатъчно филийки патладжан, така че да се наредят на един слой. Намалете огъня до слаб и поставете чиния за тежест върху патладжана, за да го държи потопен. Гответе за около 10 минути, докато омекне. Извадете с решетъчна лъжица. Повторете с останалите филийки. Ако течността стане прекалено концентрирана, добавете още 1 ч вода и оцет. Подредете слой патладжани в стъклена купа. Поръсете с малко мента, чесън и червен пипер. Повторете, докато всички слоеве са изчерпани и покрийте със зехтин. Покрийте и се оставя да се маринова при стайна температура в продължение на 2 дни. Сервира се като част от антипасти или със салата.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта