Регистрация

Патладжан в доматен сос

Автор:
desislavva
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
486
Оцени рецептата

3 патладжана

Едра сол

Зехтин

900 г зрели домати

3 ч чесън, нарязан

2 с.л. магданоз, нарязан

1 с.л. лимонов сок

1/8 ч.л. захар

сол и пипер

магданоз за гарниране

 

Нарежете патладжаните, небелени, на диагонални филийки с дебелина 1 см върху дъска за рязане, поръсват се със сол и притиснете с чиния, за да отцедите излишната течност. Оставете за 30 минути. Избършете с влажна кърпа. Сгорещете достатъчно зехтин, така че да покрие дъното на голям тиган. Изпържете леко на умерен огън патладжана, като обръщате често до омекване. Махнете от тигана и отцедете. Потопете доматите във вряща вода за няколко секунди, обелете и почистете от семената. Сотирайте и оставете в малко зехтин до омекване. Добавете чесъна и магданоза. Покрийте, намалете огъня и варете 30-40 минути. Сваля се от огъня, охлажда се, добавя се лимонов сок, захар, сол и черен пипер. Сложете патладжаните в плитка чиния или стъклена купа. Изсипете сместа с доматите отгоре и охладете до поднасяне. Украсете с магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта