Регистрация

Пастет с гъби и маслини

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
583
Оцени рецептата

2 консерви по 113 г стъбла от гъби, фино нарязани и отцедени

1 консерва 400 г артишок, ситно нарязан и отцеден

1 буркан 280 г пълнени маслини, изцедени и ситно нарязани

1 консерва 170 г зрели маслини, ситно нарязани и изцедени

1/4 ч нарязани зелен чушки

1/2 ч нарязана целина

3/4 ч оцет

3/4 ч зехтин

1/4 чаша накълцан лук

2 1/2 ч.л. италиански подправки

1 ч.л. лучена сол

1 ч.л. сол

1 ч.л. подправена сол

1 ч.л. чеснова сол

1 ч.л. захар

1 ч.л. натрошен черен пипер

 

Комбинирайте първите 6 съставки, смесете добре и оставете настрана. Смесете останалите съставки в тенджера и оставете да кипне. Полейте зеленчуците с дресинга; сложете в буркан с плътно затварящ се капак. Разклатете буркана, за да разбъркате съставките и съхранявайте в хладилник за една нощ. Сервира се с бисквити и крекери за намазване.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта