Регистрация

Пастет от сьомга

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
785
Оцени рецептата

1 филийка бял хляб

1 с.л. несолено масло

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч сухо бяло вино

4 яйца

3 белтъка

225 г бяла риба

2,3 кг сьомга

1 ч.л. сол

1 ч.л. бял пипер

1 ч.л. смлян кориандър

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч сметана за разбиване

 

Загрейте фурната до 160ºС. Отстранете и изхвърлете коричката от хляба. Нарежете хляба на парчета и оставете настрана. Разтопете маслото в тиган на умерен огън на котлона, добавете лука и гответе, като се разбърква в продължение на 5 минути или докато омекне. Прибавете виното, оставете да заври и се готви 1 минута. Добавете хляб и гответе, като се разбърква 5 минути. Изсипете сместа в купа. Нарежете бялата риба и сьомгата на парчета от по 2,5 см и ги добавете при хляба в купата. Добавете солта, черния пипер, кориандъра и индийското орехче и се разбърква. Сместа се поставя в кухненски робот и се разбива до гладкост. Прехвърлете сместа в купа и купата се поставя на тиган с ледена вода. Добавят се яйцата и белтъците и се разбърква добре. Бавно се добавя сметаната. Сложете сместа в подходящ съд за печене. Покрийте плътно с двоен слой от алуминиево фолио. Сложете съда в друг, по-голям съд и напълнете с вряща вода, докато достигне до средата на съда със сместа. Поставете във фурната за 1 час. Извадете пастета от фурната. Поставете съда в тавичка за печене. Охладете в продължение на 1 час. Оставете в хладилника за най-малко 3 часа. За да го извадите от съда, прокарайте нож около ръбовете на пастета. Потопете съда в друг съд с гореща вода за минута. Обърнете върху чиния за сервиране. Сервирайте с препечен хляб или бисквити.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта