Регистрация

Пастет от пиле в желе

Автор:
Savatova
|
Дата:
24 Aug
|
Видяна:
693
Оцени рецептата

1 цяло пиле

За поширане на пилето:

1 средно голяма глава жълт лук, обелен и нарязан на четвъртинки

1 морков, цял и небелен

1 дафинов лист

1 връзка прясна мащерка

2 скилидки чесън, цели и небелени

За пастета:

1 консерва пилешки бульон

1 пакет неовкусен желатин

4 цели пилешки дробчета

1 стрък целина, нарязан на парчета от по 0,5 см

1 малка тиквичка, нарязана на кубчета от по 0,5 см

1 малка тиква, нарязана на кубчета от по 0,5 см

1 голям морков, обелен и нарязан на кубчета от по 0,5 см

1 маруля, измита и подсушена

1 ч пресен магданоз, почистен и без стъблата

2 ябълки, почистени, разполовени и нарязани

2 с.л. орехи

 

Поширайте пилето: Поставете цялото пиле в тенджера с бульона и покрийте със студена вода. Добавете подправки и зеленчуци и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 30 мин. Прецедете и заделете бульона за други цели. Отстранете кожата на пилето. Обезкостете месото и нарежете на филийки. Заделете. Изпечете пилешките дробчета на висока температура, като ги обръщате, докато леко се зачервят. Изплакнете със студена течаща вода и подсушете. Изсипете консервата пилешки бульон в тенджера със студена 1/4 чаша вода и оставете да заври. Свалете от огъня и добавете желатина. Охлажда се до стайна температура (трябва да остане течно). Нарежете 2 ч маруля. Заделете останалото за гарнитура. Поширайте зеленчуците: В малка тенджера сложете подсолена вода и оставете да заври. Поширайте целината за 3 минути, извадете целината и поширайте моркова за 2 минути, извадете моркова и поширайте тиквата за 10 секунди. Освежете зеленчуците под течаща студена вода и оставете настрана. За поднасяне: Разпределете съставките в 4 чинии за сервиране, като ги подредите в следния ред: Първият слой е смес от зеленчуци и зелена салата, покриваща дъното на чиния. Поставете един резен ябълка и магданоз отгоре и едно дробче в центъра на всяка чиния. Следващият слой е филийка пилешко, следвана от слой от зеленчуци, магданоз, и накрая пилешко. Изсипете желатина отгоре и се съхранява в хладилник, покрито с найлон, за поне 6 часа (или до два дни) преди сервиране, така че желатинът да стегне. При поднасяне, извадете от формичката и гарнирайте с орехи, останалите резени ябълка, цели листа маруля и магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта