Регистрация

Пастет от пилешки дробчета

Автор:
roni
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
526
Оцени рецептата

За пилешкия бульон:

2 ч вода

3 кубчета пилешки бульон, натрошени

4 стръка магданоз

1 малък дафинов лист

6 цели зърна черен пипер

щипка мащерка

За пастета:

900 г пилешки дробчета

2 ч сметана за разбиване

680 г лук

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 с.л. сос Уорчестър

Сокът на 1 лимон

680 г неосолено масло, със стайна температура

1 с.л. коняк или на вкус

1 с.л. бренди или сухо шери на вкус

1 с.л. смес от следните подправки: 1 супена лъжица ситно нарязан естрагон, 1 супена лъжица ситно нарязан керевиз, 1 супена лъжица нарязан див лук, 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз

1/3 ч сухо шери

Гарнитури:

Нарязани на розички репички или домати

Малки листенца магданоз

 

Сложете водата да заври с кубчетата пилешки бульон. Завържете в тензух магданоза, дафиновия лист, пипера и мащерката и ги сложете в бульона. Оставете на слаб огън за 20 минути. Извадете и изхвърлете. За пастета: Мариновайте дробчетата в сметана за 8 часа или за една нощ в хладилник. Изплакнете няколко пъти в студена вода; покрийте с прясна, студена вода и оставете да заври. Веднага отцедете водата, напълнете прясна студена вода и оставете да заври отново. Повторете процедурата още два пъти. Сега добавете пилешкия бульон, покрийте и оставете да заври. Намалете температурата и гответе за 20 минути. Отцедете добре. Наситнете лука в кухненски робот. Задушете лука в част от маслото, докато стане прозрачен. В много голяма купа, смесете всички съставки, с изключение на сместа от подправки с дробчетата и останалото масло. Пасирайте сместа много гладко. Добавете сместа от подправки, опитайте на вкус и коригирайте подправките. Напълнете в добре намаслени купички. Покрийте с фолио и оставете в хладилника. За да извадите от формичките, потопете до половината им дълбочина в гореща вода за 10 секунди, а след това обърнете върху чиния. Гарнирайте с цветчета репички или домати, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта