Пастет "Диана"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло
1/2 ч лук, нарязан
2 с.л. шалот, нарязан
1/4 ч ябълки нарязани, белени
450 г пилешки дробчета; разполовени
1/4 ч ябълково вино или бренди
3 с.л. сметана за разбиване
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч пречистено масло
резени ябълка (по желание)
Разтопете 10 супени лъжици масло и оставете настрана. Разтопете още три супени лъжици масло в тиган. Добавете лука и шалота. Запържете докато омекнат, като се разбърква, за около 5 минути. Добавете нарязаните ябълки и гответе, докато омекнат, около 3 минути. Поставете сместа с ябълки в блендера. Разтопете още 3 супени лъжици масло в тиган. Добавете пилешките дробчета и се разбъркват за 3 - 4 минути, докато покафенеят отвън, а отвътре са все още розови. Добавете виното и гответе, като се разбърква още 2 минути. Прехвърлете сместа с черния дроб в блендер заедно със сместа с ябълките. Добавят се 2 супени лъжици сметана и се смесва на висока скорост, до гладкост. Добавете още сметана, ако е необходимо, за да се направи гладка смес. Прокарайте през средно фина цедка в купа. Охлажда се добре, като се разбърква веднъж или два пъти. В друга купа, разбийте на крем 10 супени лъжици масло, омекотено, с електрически миксер и добавете сместа с черния дроб, малко по малко, като разбивате добре след всяко добавяне. Прибавете лимоновия сок, солта и черния пипер. Изсипете пастета в глинен съд или купички, загладете отгоре с шпатула. Налейте достатъчно пречистено масло отгоре, за да уплътни. Оставете в хладилник до 1 седмица или замразете, в подходящи съдове, ако желаете. Сервира се охладено и гарнирано с резени ябълка, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ