Пармезанови соленки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голям белтък
1 с.л. зехтин
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. лют червен пипер (по желание)
6 листа готови кори за баница
3/4 ч прясно настърган пармезан или сирене
Загрейте фурната до 200 градуса и леко намажете две тави с олио или постелете с пергаментова хартия. В малка купа, разбийте белтъка, зехтина, солта и червения пипер, ако ще използвате. Поставете лист кори на работната си повърхност с късата страна към вас. Оставете останалите кори покрити с найлон или восъчна хартия. С четка, леко намажете долната половина на листа с белтъчната смес и се поръсва с около 2 ч. л. сирене. Сгънете горната половина върху долната. Намажете дясната половина на сгънатия лист с яйцето, поръсва се с пълна чаена лъжичка сирене и се покрива с лявата половина. Намажете долната половина на сгънатия лист с белтъка, поръсва се с 1 чаена лъжичка сирене и сгънете горната половина отгоре. Накрая намажете отгоре с яйце и се поръсва с 1 чаена лъжичка сирене. Изрежете десет ленти от по 1 см с помощта на нож. С широка шпатула, прехвърлете лентите в приготвената тава и се поставят на около 1 см една от друга. Процедурата се повтаря с останалите 5 листа кори. Печете в продължение на 8 - 10 минути или до златисто. Прехвърлят се върху решетка, да се охладят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ