Панцероти - пържени пици калцоне
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Тесто по избор
За пълнеж 1:
1/3 ч доматен сос
1/2 чаша моцарела или скаморца, едро настъргана
1 скилидка чесън, счукан
2 пресни листа босилек, ситно накълцани или 1/4 ч.л. сушена мащерка или риган
Прясно смлян черен пипер на вкус
За пълнеж 2:
1/3 ч доматен сос
1/2 чаша моцарела или скаморца, едро настъргана
30 - 50 г консерва аншоа, отцедена и ситно нарязана
1 ч. л. ситно смлени пресни листа магданоз
Прясно смлян черен пипер на вкус
За пълнеж 3:
1/2 чаша варен спанак, отцеден и ситно нарязан
1/2 чаша рикота
2 с.л. настърган пармезан
1/2 чаша ситно смляно прошуто
Прясно смлян черен пипер на вкус
За пълнеж 4:
1/2 чаша варен спанак, отцеден и ситно нарязан
30 - 50 г консерва аншоа, отцедена и ситно нарязана
2 с.л. отцедени каперси
2 с.л. рикота
Прясно смлян черен пипер на вкус
За пълнеж 5:
1/2 чаша настърган кашкавал
1/2 чаша ситно нарязан лук, сотиран в 2 ч. л.. зехтин до омекване
1 ч.л. сушени провансалски подправки или 1 супена лъжица разнообразни пресни билки
10 черни маслини в зехтин, без костилка и ситно нарязани
Прясно смлян черен пипер на вкус
За пълнеж 6:
1/2 чаша рикота
1/4 чаша фино нарязан салам
1/2 чаша пушена моцарела, едро настъргана
1. Загрейте фурната до 230 градуса за 30 минути.
2. Разточете тестото по ваш избор до желаната дебелина с точилка. Ако е необходимо, използвайте брашно за предотвратяване на тестото от залепване.
3. Изрежете толкова панцероти, колкото е възможно със стъклена чаша с желаната големина.
4. Комбинирайте всички съставки за всеки от 6-те предложения за пълнеж в купа.
5. Поставете по непълна чаена лъжичка от пълнежа в половината на всеки един от кръговете тесто.
6. Сгънете тестото на полумесец, като натиснете, за да запечатате краищата с пръсти. Поставете ги в намаслена тавичка за печене.
7. Пече се в продължение на 15 до 20 минути или докато са леко оцветени. Или изпържете на маслена баня от растително масло до златисто. Поднесете горещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ