Регистрация

Панировка с мътеница за риба или зеленчуци

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
300
Оцени рецептата

2 ч мътеница

3 яйца, леко разбити

Няколко капки сос Табаско

Няколко капки сос Уорчестър

1/4 ч.л. чеснова сол

1 ч.л. сол

Много пипер (на вкус)

Смесено със сода брашно

 

Смесете добре всички съставки с изключение на брашното. Потопете риба или морски дарове, (костур, стриди, жабешки бутчета, скариди и т.н.) в яйченото течно тесто, след това оваляйте в брашно. Запържете в умерено горещо олио до златисто кафяво. Ако маслото е прекалено горещо, панировката ще изгори. Тази панировка е подходяща и за зеленчуци (патладжан, тиква и т.н.) Нарежете рибата на тънки ивици, преди потапяне в тестото.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта