Регистрация

Паниран патладжан или тиквички

Автор:
radito
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
532
Оцени рецептата

За микса от подправки:

1 1/8 ч.л. сол

1/4 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. бял пипер

1/4 ч.л. лук на прах

1/4 ч.л. чесън на прах

1/4 ч.л. лют червен пипер

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. сушени листа мащерка

1/8 ч.л. сушени листа босилек

Друго:

1 ч обелени и нарязани едро патладжани или тиквички

1/2 ч брашно

1/2 ч галета (много фина)

1/2 ч мляко

1 яйце

Олио за пържене

Пудра захар по желание

 

Смесете подправките в малка купа. Поръсете зеленчуците равномерно с около 1/2 ч.л. от сместа. Поставете брашното в малка купа, а галетата в друга. Добавя се 1 чаена лъжичка от микса с подправки в брашното и една чаена лъжичка в галетата, смесват се хубаво. В отделна малка купа смесете млякото и яйцата много добре. Сгорещете олио в дълбок тиган до 180 градуса. Точно преди пържене, оваляйте нарязаните зеленчуци в подправеното брашно, след това в млечната смес, а след това бързо в галетата, като изтръскате излишното. Поставете зеленчуците в горещото олио и изпържете до златисто кафяво, около 2-3 минути. Отцедете и поднесете веднага. Поръсете леко с пудра захар (по желание).





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта