Регистрация

Панирани зелеви листа

Автор:
Savatova
|
Дата:
11 Jul
|
Видяна:
1119
Оцени рецептата

Тази рецепта в Русия се нарича "Капуста в кляр" и е традиционно мезе за пиво. Надявам се бираджийте у нас също да преоткрият табиетлийското хапване.

Необходими продукти:

1 зелка (няма да ви се наложи да ползвате цялата)

сол

2 яйца

брашно

червен пипер и чесън на прах

голямо количество растителна мазнина за пърженето

вода за варенето

Начин на приготвяне:

Кипнете около 2 литра вода в тенджера. Щом заври, добавете 1 с.л. сол. Зелето накъсайте на листа (около 20-30 листа ще са ви достатъчни) и махнете кочаните от най-долната им част. Пуснете ги да се варят 2 минути. Идеята е леко да омекнат, но да запазват хрупкавостта си.

Разбийте яйцата с 2 с.л. вода, сол, пипер и чесън на прах. Добавяйте брашно и рабивайте докато се получи тесто с консистенцията на гъста сметана. Сварените листа разрежете на парчета с дължина около 10 см. и ширина около 5 см. Сгорещете олио в тенджера или друг дълбок съд за пържене на маслена баня. Топвайте парчето в панировката и пържете до златиста коричка. Вадете в съд, застлан с хартия за печене, за да отцеди излишната мазнина.

По желание сервирайте със сос от разбито кисело мляко с копър и чесън.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта