Регистрация

Палачинки с месо

Автор:
Генчев
|
Дата:
12 Aug
|
Видяна:
457
Оцени рецептата

За палачинките:

4 яйца

1/2 ч вода

3 с.л. царевично нишесте

2 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. захар

3 ч.л. фъстъчено или зеленчуково олио, разделени

За месната плънка:

6 палачинки

1 с.л. царевично нишесте

3 с.л. соев сос

1 с.л. сухо шери

340 г говежда кайма

225 г свинска кайма

2/3 ч нарязан зелен лук

1 ч.л. смлян пресен джинджифил

1 скилидка чесън, счукан

 

Разбийте яйцата в голяма купа с телена бъркалка. Смесете водата, царевичното нишесте, соевия сос и захарта, изсипват се в яйцата и се разбива добре. Сгорещете тиган на умерен огън. Намажете дъното с олио, намалете котлона до слаб. Разбийте сместа с яйцата; изсипете 1/4 чаша в тигана и разпределете равномерно по дъното, така че да се образува тънка палачинка. Запържете до готовност. Прехвърлете в чиния. Повторете с останалата смес, като намазвате тигана преди всяка палачинка. Поставете восъчна хартия между палачинките, за да не залепват. На месната плънка: Когато палачинките са готови, смесете царевичното нишесте, соевия сос и шерито в голяма купа. Добавете каймата, зеления лук, джинджифила и чесъна и се разбърква, докато са напълно комбинирани. Намажете по 1/2 чаша от плънката равномерно върху всяка палачинка, оставяйки около 1 см граница от едната страна. Като започнете от противоположната страна, навийте палачинката на руло. Сложете палачинките със затворения край надолу на един слой в огнеупорна чиния и поставете чинията върху решетка за задушаване на пара.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта