Палачинки с девет пълнежа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 1/2 ч брашно
1 голямо яйце, добре разбито
1 ч студена вода
1 1/4 ч мляко
1/3 ч.л. сол
1 щипка бял пипер
1 щипка чили на прах
Олио, масло или свинска мас
За пълнежите:
8 големи черни китайски гъби
1 голям морков
1 парче бяла ряпа
8 стръка зелен лук
3 белтъка
1 ч кимчи
300 г телешко филе
Сусамово олио
Растително масло
Светъл соев сос
Сол
Пипер
Захар
3 с.л. бели сусамови семена
За соса за потапяне:
3/4 ч светъл соев сос
2 1/2 ч.л. оцет
2 с.л. фино нарязан зелен лук
1 с.л. бяло сусамово семе, препечено и смляно
1 щипка захар
1 щипка чили на прах
Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. Добавете разбитото яйце, водата, млякото и подправките и разбийте, до гладкост и заделете за 20 минути. Отцедете китайските гъби, заделете течността. Махнете пънчетата, след това изцедете колкото се може повече вода от останалите гъби и ги настържете много фино. Сложете ги в малък тиган и оставете да къкри в продължение на 6 минути с 2 супени лъжици соев сос, 2 супени лъжици захар и достатъчно количество от заделената течност, колкото да ги покрие. Отцедете добре. Обелете моркова; нарежете по дължина на тънки ивици, след това на малки парченца. Нарежете на парчета от по 2,5 см. Загрейте малък тиган, добавете съвсем малко растително масло и няколко капки сусамово олио и изпържете морковите, като разбърквате, до омекване. Добавете малко сол, черен пипер и соев сос и свалете от огъня. Изплакнете съда. Обелете и настържете ряпата и сгответе по същия начин кат морковите, но без соев сос. Накъсайте ситно зеления лук. Запържете, като разбърквате в зехтин до омекване. Разбийте белтъците на пяна като добавите много малка щипка сол и черен пипер. Намажете тиган със зехтин и изсипете яйцето. Разклатете, за да се разпредели на тънък слой по дъното. Изпържете за кратко и от двете страни. Повторете същото и с жълтъците. Накъсайте на парчета. Накъсайте много фино кимчито, като отцедите колкото се може повече от течността. Нарежете телешкото на много тънки филийки. Сгорещете малко зехтин и сусамово олио в голям тиган и изпържете месото, като разбърквате, докато промени цвета си, след което добавете 1 с.л. соев сос, щипка сол, пипер и захар, както и малко допълнително сусамово олио. Препечете сусама в сух тиган над умерен огън, до златисто и докато започне да пука. Извадете от съда, оставете да изстине леко и се смила на доста фин прах. Смесете съставките за соса и и разределете в няколко чинии. Намажете тигана отново с олио. Налейте от течното тесто и изпържете до златисто. Обърнете и от другата страна. Поднесете с пълнежа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ