Регистрация

Палачинки с девет пълнежа

Автор:
jeni
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
741
Оцени рецептата

За тестото:

1 1/2 ч брашно

1 голямо яйце, добре разбито

1 ч студена вода

1 1/4 ч мляко

1/3 ч.л. сол

1 щипка бял пипер

1 щипка чили на прах

Олио, масло или свинска мас

За пълнежите:

8 големи черни китайски гъби

1 голям морков

1 парче бяла ряпа

8 стръка зелен лук

3 белтъка

1 ч кимчи

300 г телешко филе

Сусамово олио

Растително масло

Светъл соев сос

Сол

Пипер

Захар

3 с.л. бели сусамови семена

За соса за потапяне:

3/4 ч светъл соев сос

2 1/2 ч.л. оцет

2 с.л. фино нарязан зелен лук

1 с.л. бяло сусамово семе, препечено и смляно

1 щипка захар

1 щипка чили на прах

 

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. Добавете разбитото яйце, водата, млякото и подправките и разбийте, до гладкост и заделете за 20 минути. Отцедете китайските гъби, заделете течността. Махнете пънчетата, след това изцедете колкото се може повече вода от останалите гъби и ги настържете много фино. Сложете ги в малък тиган и оставете да къкри в продължение на 6 минути с 2 супени лъжици соев сос, 2 супени лъжици захар и достатъчно количество от заделената течност, колкото да ги покрие. Отцедете добре. Обелете моркова; нарежете по дължина на тънки ивици, след това на малки парченца. Нарежете на парчета от по 2,5 см. Загрейте малък тиган, добавете съвсем малко растително масло и няколко капки сусамово олио и изпържете морковите, като разбърквате, до омекване. Добавете малко сол, черен пипер и соев сос и свалете от огъня. Изплакнете съда. Обелете и настържете ряпата и сгответе по същия начин кат морковите, но без соев сос. Накъсайте ситно зеления лук. Запържете, като разбърквате в зехтин до омекване. Разбийте белтъците на пяна като добавите много малка щипка сол и черен пипер. Намажете тиган със зехтин и изсипете яйцето. Разклатете, за да се разпредели на тънък слой по дъното. Изпържете за кратко и от двете страни. Повторете същото и с жълтъците. Накъсайте на парчета. Накъсайте много фино кимчито, като отцедите колкото се може повече от течността. Нарежете телешкото на много тънки филийки. Сгорещете малко зехтин и сусамово олио в голям тиган и изпържете месото, като разбърквате, докато промени цвета си, след което добавете 1 с.л. соев сос, щипка сол, пипер и захар, както и малко допълнително сусамово олио. Препечете сусама в сух тиган над умерен огън, до златисто и докато започне да пука. Извадете от съда, оставете да изстине леко и се смила на доста фин прах. Смесете съставките за соса и и разределете в няколко чинии. Намажете тигана отново с олио. Налейте от течното тесто и изпържете до златисто. Обърнете и от другата страна. Поднесете с пълнежа.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта