Регистрация

Пай с ръжен хляб, синьо сирене и грозде

Автор:
марина цекова
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
403
Оцени рецептата

За блата:

1 ръжен хляб (310 г), нарязан на филийки

1/2 ч масло

1/4 захар

За пая:

2 пакетчета неовкусен желатин

1/2 ч студена вода

113 г крема сирене

113 г датско синьо сирене

1 ч сметана

450 г сладко бяло грозде, без семена

 

Загрейте фурната до 120 градуса, след това изсушете филийките във фурната, докато са достатъчно твърди, за да се натрошат лесно, (около 20 до 25 минути). Междувременно разтопете маслото. Натрошете хляба в купа. Добавете маслото и захарта и се разбърква много добре. Натиснете трохите в тава за пай. Увеличете фурната до 180С и печете блата за 15 минути. Оставя се да се охлади, преди да напълните. След това се подготвя плънката. В средно голяма тенджера, смесете желатина с водата и варете на средно силен огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа е бистра (около 6-8 минути). Охладете. В голяма купа разбийте крема сиренето, до гладкост. Намачкайте синьото сирене добре и смесете с крема сиренето. Излейте желатиновата сместа в купата със сиренето и разбъркайте добре. Разбийте сметаната на сняг и я прибавете при сиренето. Излейте пълнежа внимателно в подготвения блат. Натиснете зърната грозде изправени в пая, като оставите върховете да се показват. Охладете пая в продължение на няколко часа или докато стегне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта