Още една рецепта за фалафел
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч леблебия, сварена и отцедена
1 глава лук, нарязан
1/4 ч магданоз, нарязан
3 скилидки чесън, счукани
1 с.л. бульон от леблебията
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. кимион
Сол и пипер
1 с.л. универсално брашно, плюс допълнително брашно за покриване на кюфтенцата
олио за пържене
Питки, срязани отгоре
салата от домати и лук
сос хариса по рецептата по-долу, по желание
---------------------------------- За соса хариса ----------------------------------
226 г червени чилита, почистени и нарязани
6 скилидки чесън, обелени
1 ч.л. ким
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. пипер
1 1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. кориандър
Зехтин
Сложете сварената леблебия в блендера. Добавете лука, магданоза, чесъна, бульона, содата, подправките, солта и черния пипер. Разбийте до получаването на гладка смес. Сложете в стъклена купа и оставете в хладилника до втвърдяване, 20 до 30 минути. Оформете 12 кюфтенца. Поръсете ги леко с брашно и пържете в загрятото олио, като обръщате често, докато покафенеят. Отцедете върху хартиени кърпи. Сложете кюфтенцата в джоба на питките, покрийте отгоре със салата и малко сос хариса, ако желаете.
На соса: Сложете чушките и чесъна в блендера, разбийте до получаването на едро смляна паста. Добавете останалите съставки, с изключение на зехтина и разбийте до гладкост. За да съхранявате, сложете в малък буркан, полейте отгоре с тънък слой зехтин и дръжте в хладилника до употреба. Прави 1 чаша.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ