Охлюви "Сомероаз"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
100 охлюва
Оцет
2 стръка прясна мащерка
1/2 дафинов лист
1 стрък босилек
Кората на 1 портокал
200 г свинска кожа
1/2 ч зехтин
225 г бекон
6 смлени ореха
4 консервирани филета аншоа
3 скилидки чесън
сол и черен пипер
3 с.л. брашно
3 кг цели листа спанак, подрязани
Оставете охлювите без храна в продължение на най-малко 8 дни, след което ги измийте в няколко води, докато са чисти. Изплакнете с оцет, след това се отцеждат. Поставете охлювите в тенджера с вряща вода с мащерката, дафиновия лист, босилека, портокаловата кора и свинската кожа. Когато охлювите са почти сварени, ги отцедете и ги извадете ги от черупките. Запържете охлювите в зехтин, заедно с бекона, много ситно нарязан, смлените орехи, аншоата, счукания чесън и сол и черен пипер. Сгъстете сместа с брашното, след това поднесете върху канапе от спанак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ