Регистрация

Охлюви "Сомероаз"

Автор:
alexander
|
Дата:
05 Mar
|
Видяна:
578
Оцени рецептата

100 охлюва

Оцет

2 стръка прясна мащерка

1/2 дафинов лист

1 стрък босилек

Кората на 1 портокал

200 г свинска кожа

1/2 ч зехтин

225 г бекон

6 смлени ореха

4 консервирани филета аншоа

3 скилидки чесън

сол и черен пипер

3 с.л. брашно

3 кг цели листа спанак, подрязани

 

Оставете охлювите без храна в продължение на най-малко 8 дни, след което ги измийте в няколко води, докато са чисти. Изплакнете с оцет, след това се отцеждат. Поставете охлювите в тенджера с вряща вода с мащерката, дафиновия лист, босилека, портокаловата кора и свинската кожа. Когато охлювите са почти сварени, ги отцедете и ги извадете ги от черупките. Запържете охлювите в зехтин, заедно с бекона, много ситно нарязан, смлените орехи, аншоата, счукания чесън и сол и черен пипер. Сгъстете сместа с брашното, след това поднесете върху канапе от спанак.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта