Охлюви по сицилиански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г охлюви
Вода
Сол
2 скилидки чесън, ситно нарязан
1/4 ч зехтин
Прясно смлян черен пипер
1/2 ч лимонов сок
1. Има една малка мембрана, известен като оперкулум, при отварянето на всеки охлюв. Използвайте клечка за зъби, за да премахнете тази мембрана и ще излязат лесно.
2. Сложете охлювите в гевгир и изплакнете много добре със студена вода. Отцедете и изплакнете още веднъж в студена вода, която съдържа щедро количество сол. Изплакнете още веднъж в студена вода преди готвене.
3. Сложете четири литра студена вода в тенджера и добавете охлювите и около три супени лъжици сол. Оставете да заври на слаб огън и оставете да къкри за 6 минути, като периодично се разбърква.
4. Междувременно, поставете чесъна и една чаена лъжичка сол в малка, тежка купа. Счукайте чесъна с чукало или с гърба на тежка лъжица, за да направите паста. Добавете зехтина, черен пипер (на вкус), лимоновия сок и шест супени лъжици студена вода. Разбийте до смесване.
5. Отцедете охлювите и поднесете горещи със студения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ