Регистрация

Охлюви по сицилиански

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
05 Mar
|
Видяна:
654
Оцени рецептата

900 г охлюви

Вода

Сол

2 скилидки чесън, ситно нарязан

1/4 ч зехтин

Прясно смлян черен пипер

1/2 ч лимонов сок

 

1. Има една малка мембрана, известен като оперкулум, при отварянето на всеки охлюв. Използвайте клечка за зъби, за да премахнете тази мембрана и ще излязат лесно.

2. Сложете охлювите в гевгир и изплакнете много добре със студена вода. Отцедете и изплакнете още веднъж в студена вода, която съдържа щедро количество сол. Изплакнете още веднъж в студена вода преди готвене.

3. Сложете четири литра студена вода в тенджера и добавете охлювите и около три супени лъжици сол. Оставете да заври на слаб огън и оставете да къкри за 6 минути, като периодично се разбърква.

4. Междувременно, поставете чесъна и една чаена лъжичка сол в малка, тежка купа. Счукайте чесъна с чукало или с гърба на тежка лъжица, за да направите паста. Добавете зехтина, черен пипер (на вкус), лимоновия сок и шест супени лъжици студена вода. Разбийте до смесване.

5. Отцедете охлювите и поднесете горещи със студения сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта