Регистрация

Охлюви в масло

Автор:
violeta
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
322
Оцени рецептата

340 г масло

2 с.л. шалот

1 скилидка чесън

2 с.л. нарязан магданоз

1/4 с.л. сол

Щипка пипер

Щипка индийско орехче

4 дузини охлюви

 

На маслото:

Разбийте маслото в купа и добавете всички останали съставки, с изключение на охлювите. Загрейте фурната до 200 градуса. Измийте и почистете охлювите според указанията на опаковката; измийте и почистете черупките според указанията на опаковката. Сложете малко от сместа с маслото в долната част на всяка черупка; добавете охлювите и напълнете черупките с още от маслото. Поставете черупките в малки чинии, с отворените краища нагоре. Поръсете с галета. Сипете 2 супени лъжици сухо бяло вино на дъното на всяка чиния. Пече се в продължение на 8 минути. Сервира се с препечен хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта