Регистрация

Охлюви в гъби с чеснова паста

Автор:
lubo
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
550
Оцени рецептата

24 средни по размер пресни гъби, измити, подсушени, без стъблата

340 г масло, меко

24 охлюва, консервирани

2 с.л. бяло вино

Сол и черен пипер

3 скилидки чесън, обелени

1 с.л. пресен лимонов сок

2 с.л. нарязан магданоз

 

1. Загрейте фурната до 180С.

2. Сотирайте гъбите в 4 с.л. масло за 3-4 минути от всяка страна или до златисто кафяво. Заделете.

3. Сотирайте охлювите в бяло вино и 4 с.л. масло за 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Отцедете. Напълнете всяка гъба с охлюв. Поставете останалото масло, чесън и лимонов сок в блендер и направете паста.

4. Поставете по малко от пастата върху всяка гъба и се пече за 10 минути в тавичка. Поръсете с магданоз. Запечете до кафяво под грил и поднесете горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта