Регистрация

Орехов пастет с три вида лук

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
202
Оцени рецептата

2 средни глави червен лук, тънко нарязан

1 голяма глава жълт лук, тънко нарязан

2 с.л. фъстъчено масло

3 стръка зелен лук, нарязан на парчета от по 2,5 см

1 ч орехи

2 твърдо варени яйца, нарязани на четвъртинки

410 г консерва аспержи, отцедени

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. сол

Черен пипер на вкус

листа маруля за гарнитура

Черни маслини за гарнитура

Чери домати за гарнитура

 

В голям тиган се запържват червеният и жълтият лук в загрятото олио, до златисто. Намалява се котлонът и се готви още 2 - 3 минути. (Не позволявайте лукът да стане прекалено кафяв.) Добавете зеления лук и сгорещете. Оставете леко да се охлади. Прехвърля се в кухненски робот с орехите, яйцата, аспержите, кимиона, червения пипер и солта и се накълцва едро. Изсипете в купа и подправете на вкус с черен пипер. Охладете. Прави 2 1/2 чаши. При поднасяне: Изсипете в чиния, застлана с маруля и украсете с черни маслини и чери домати. Сервирайте с безквасен хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта