Регистрация

Омари и миди в сметанов сос

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
31 May
|
Видяна:
365
Оцени рецептата

2 зелен лук, нарязан

3 с.л. масло

3 с.л. брашно

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. лют червен пипер

1 1/2 ч лека сметана

3 с.л. сухо бяло вино

1/2 ч варени омари

1/2 ч варени миди, смлени

1 блат за пай

1 консерва гъби (130 г), отцедени

 

В тенджера, запържете леко лука в маслото, докато омекне. Добавете брашното, солта и червения пипер. Добавете сметаната наведнъж. Запържете, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и забълбука. Добавете виното, мидите, омарите и гъбите. Сгорещете и поднесете в топлия блат за пай.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта