Немски кюфтенца с кисело зеле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г свинска наденица
1/4 ч глава лук, нарязан
1 буркан 450 г кисело зеле, отцедено и нарязано
2 с.л. галета
1 пакет крема сирене, меко
2 с.л. магданоз
1 ч.л. горчица
1/4 ч.л. чеснова сол
1/8 ч.л. пипер
1 ч майонеза
1/4 ч горчица
2 яйца
1/4 ч мляко
1/2 ч брашно
1 ч галета
олио
Смесете наденицата и лука в голям тиган; гответе, докато наденицата се зачерви, като се разбърква, за да се натроши. Отцедете добре. Прибавете киселото зеле и 2 с.л. галета. Комбинирайте сиренето и следващите 4 съставки в голяма купа, прибавете сместа с наденицата, като се разбърква добре. Покрийте и оставете за 2 часа. Смесете майонезата и горчицата; заделете. Комбинирайте яйцата и млякото в малка купа; заделете. Оформете сместа с наденица на малки топки. Оваляйте в брашно и потопете всяка топка в заделената яйчена смес. Оваляйте топките в галета. Налейте олиото до дълбочина от 5 см в тиган и сгорещете до 190°С. Изпържете, по няколко наведнъж, за 2 мин. или до златисто кафяво. Отцедете върху хартиена кърпа. Сервира се със соса с майонеза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ