Регистрация

Начос с черен боб

Автор:
Генчев
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
516
Оцени рецептата

За начоса:

царевично олио

2 тортили (20 см)

2 бр. пикантни наденички

1 ч песто с черен боб

1 ч сирене Монтерей Джак, нарошено

2 с.л. нарязан магданоз (кориандър)

За пестото с черен боб:

226 г черен боб

1 л вода

1 дафинов лист

1 свински джолан

2 чушки, без семената

2 скилидки чесън

2 стръка пресен кориандър

Сол / прясно смлян черен пипер

 

На пестото: Изплакнете и отцедете хубаво боба. Поставете го в голяма тенджера и добавете всички останали съставки. Оставете да заври, намалете огъня, оставете да къкри, непокрито за 1 1/2 часа. Извадете и изхвърлете джолана и дафиновия лист. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете бобената смес, на партиди, в купата на кухненски робот. Разбийте, като добавяте от бульона, колкото е необходимо, за да се формира гладка, гъста паста. Можете да използвате общо около 1 чаша течност. Прехвърлете пестото в купа и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. Оставете в хладилника, покрито, до сервиране. Може да се съхранява в хладилник в продължение на 2-3 дни.

На начос: Загрейте фурната до 190ºС. Сгорещете царевичното олио в тиган и изпържете тортилите, една по една, до светло златисто-кафяво, около 15 секунди от всяка страна. Отцедете върху хартиени кърпи. Нарежете наденичките на колелца с дебелина 0,5 см и ги задушете в малък тиган, до хрупкавост, за около 5 минути. Извадете наденицата от тигана и отцедете върху хартиена кърпа. Сложете тортилите в тавичка и намажете равномерно с пестото. Подредете наденицата върху пестото и поръсете със сирене. Поръсете със ситно нарязан магданоз отгоре. Пече се до кафяво, 20 минути. Извадете от фурната и срежете всяка тортия на осем парчета. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта