Начос с черен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За начоса:
царевично олио
2 тортили (20 см)
2 бр. пикантни наденички
1 ч песто с черен боб
1 ч сирене Монтерей Джак, нарошено
2 с.л. нарязан магданоз (кориандър)
За пестото с черен боб:
226 г черен боб
1 л вода
1 дафинов лист
1 свински джолан
2 чушки, без семената
2 скилидки чесън
2 стръка пресен кориандър
Сол / прясно смлян черен пипер
На пестото: Изплакнете и отцедете хубаво боба. Поставете го в голяма тенджера и добавете всички останали съставки. Оставете да заври, намалете огъня, оставете да къкри, непокрито за 1 1/2 часа. Извадете и изхвърлете джолана и дафиновия лист. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете бобената смес, на партиди, в купата на кухненски робот. Разбийте, като добавяте от бульона, колкото е необходимо, за да се формира гладка, гъста паста. Можете да използвате общо около 1 чаша течност. Прехвърлете пестото в купа и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. Оставете в хладилника, покрито, до сервиране. Може да се съхранява в хладилник в продължение на 2-3 дни.
На начос: Загрейте фурната до 190ºС. Сгорещете царевичното олио в тиган и изпържете тортилите, една по една, до светло златисто-кафяво, около 15 секунди от всяка страна. Отцедете върху хартиени кърпи. Нарежете наденичките на колелца с дебелина 0,5 см и ги задушете в малък тиган, до хрупкавост, за около 5 минути. Извадете наденицата от тигана и отцедете върху хартиена кърпа. Сложете тортилите в тавичка и намажете равномерно с пестото. Подредете наденицата върху пестото и поръсете със сирене. Поръсете със ситно нарязан магданоз отгоре. Пече се до кафяво, 20 минути. Извадете от фурната и срежете всяка тортия на осем парчета. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ