Регистрация

Навито калцоне

Автор:
jordana
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
532
Оцени рецептата

7 г активна суха мая

1 1/4 ч топла вода

1/2 ч зехтин

4 ч брашно

1 ч.л. сол

Прясно нарязан розмарин, естрагон и риган

За плънката:

30 г песто

115 г шунка, нарязана на тънки филийки

115 г проволоне, нарязано на филийки

55 г пикантна италианска шунка, нарязана на тънки филийки

2 сладки червени чушки, печени, обелени и нарязани на филийки

30 г консервирани жълти чушлета, отцедени и нарязани

1 яйце

1 белтък

царевично брашно

 

Накиснете маята във водата. Добавете зехтина, след това брашното и солта. Замесете тестото върху набрашнена дъска до гладкост и еластичност (около 20 минути). Оформете на кръгла топка, покрийте с найлон и се съхранява в хладилник за 1 час. Загрейте фурната до 200 градуса. Оформете тестото на топка и след това разточете в голяма овална форма (около 60 см дължина). Около 5 см зад предния край, намажете пестото на дълга ивица, като спрете малко преди края. Непосредствено зад и като припокриете пестото, сложете слой шунка, след това слой сирене, пикантна шунка, червени и жълти чушки. Откъм задния край трябва да се подават 5 см тесто. Разбийте яйцата и намажете задния край и краищата на тестото. Навийте калцонето възможно най-плътно, така че да не остане никакъв въздух отвътре. Подгънете краищата навътре и завършете със задния край върху дъното. Поставете в тава за печене, поръсена с царевично брашно, намажете с яйчен белтък и се пече във фурната на 200 градуса за 20 минути. Охлажда се до стайна температура и се реже на парчета.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта