Навито калцоне
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
7 г активна суха мая
1 1/4 ч топла вода
1/2 ч зехтин
4 ч брашно
1 ч.л. сол
Прясно нарязан розмарин, естрагон и риган
За плънката:
30 г песто
115 г шунка, нарязана на тънки филийки
115 г проволоне, нарязано на филийки
55 г пикантна италианска шунка, нарязана на тънки филийки
2 сладки червени чушки, печени, обелени и нарязани на филийки
30 г консервирани жълти чушлета, отцедени и нарязани
1 яйце
1 белтък
царевично брашно
Накиснете маята във водата. Добавете зехтина, след това брашното и солта. Замесете тестото върху набрашнена дъска до гладкост и еластичност (около 20 минути). Оформете на кръгла топка, покрийте с найлон и се съхранява в хладилник за 1 час. Загрейте фурната до 200 градуса. Оформете тестото на топка и след това разточете в голяма овална форма (около 60 см дължина). Около 5 см зад предния край, намажете пестото на дълга ивица, като спрете малко преди края. Непосредствено зад и като припокриете пестото, сложете слой шунка, след това слой сирене, пикантна шунка, червени и жълти чушки. Откъм задния край трябва да се подават 5 см тесто. Разбийте яйцата и намажете задния край и краищата на тестото. Навийте калцонето възможно най-плътно, така че да не остане никакъв въздух отвътре. Подгънете краищата навътре и завършете със задния край върху дъното. Поставете в тава за печене, поръсена с царевично брашно, намажете с яйчен белтък и се пече във фурната на 200 градуса за 20 минути. Охлажда се до стайна температура и се реже на парчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ