Мус с шунка и праскови
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За муса:
225 г фино смляна шунка
2 жълтъка
2 с.л. дижонска горчица
5 яйца
2 ч мляко
1/2 ч пълномаслена сметана
1 с.л. портвайн
1 с.л. доматено пюре
Прясно смлян черен пипер
едра сол
За украса:
8 твърди, узрели средно големи праскови
1/2 ч бадеми, солени, препечени
Загрейте фурната до 180ºС.
1. Смесете шунката, жълтъците и горчицата в контейнера на блендер. Пюрирайте до смесване. Докато машината работи, добавете целите яйца, едно по едно. Добавете млякото, сметаната, портвайна, доматеното пюре и черния пипер; разбийте, докато са напълно смесени. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.
2. Изсипете сместа, като я разделите поравно, в 8 леко намазани с масло купички за крем карамел. Сложете купичките в тавичка за печене. Добавете гореща вода в тавата, така че да стигне до средата на купичките. Покрийте тавата с алуминиево фолио. Пече се в долната една трета на фурната, докато кремът стегне - 35 до 40 минути. Извадете и охладете напълно.
3. Бланширайте прасковите в кипяща вода за 1 минута. Потопете в ледена вода, за да спрете готвенето. Обелете, нарежете на четвъртинки и махнете костилките. Нарежете прасковите на тънки филийки.
4. Обърнете мусовете върху отделни чинии за сервиране. Украсете с праскови и бадеми.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ