Регистрация

Мус с шунка и праскови

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
528
Оцени рецептата

За муса:

225 г фино смляна шунка

2 жълтъка

2 с.л. дижонска горчица

5 яйца

2 ч мляко

1/2 ч пълномаслена сметана

1 с.л. портвайн

1 с.л. доматено пюре

Прясно смлян черен пипер

едра сол

За украса:

8 твърди, узрели средно големи праскови

1/2 ч бадеми, солени, препечени

 

Загрейте фурната до 180ºС.

1. Смесете шунката, жълтъците и горчицата в контейнера на блендер. Пюрирайте до смесване. Докато машината работи, добавете целите яйца, едно по едно. Добавете млякото, сметаната, портвайна, доматеното пюре и черния пипер; разбийте, докато са напълно смесени. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.

2. Изсипете сместа, като я разделите поравно, в 8 леко намазани с масло купички за крем карамел. Сложете купичките в тавичка за печене. Добавете гореща вода в тавата, така че да стигне до средата на купичките. Покрийте тавата с алуминиево фолио. Пече се в долната една трета на фурната, докато кремът стегне - 35 до 40 минути. Извадете и охладете напълно.

3. Бланширайте прасковите в кипяща вода за 1 минута. Потопете в ледена вода, за да спрете готвенето. Обелете, нарежете на четвъртинки и махнете костилките. Нарежете прасковите на тънки филийки.

4. Обърнете мусовете върху отделни чинии за сервиране. Украсете с праскови и бадеми.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта