Мус с пъстърва
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пъстърви (170 г) почистени, сварени и обезкостени
1 цяло яйце
1 белтък
¼ ч.л. зехтин или слънчогледово олио
5 с.л. кисело мляко
1 ч.л. дижонска горчица
1 1/4 ч.л. желатин на прах (или повече)
пресен магданоз и естрагон
1/2 краставица
Пудра захар
Отделете яйцето и използвайте жълтъка, за да направите майонеза. Подправете със сол и черен пипер, постепенно разбийте с олиото, след това с 1 чаена лъжичка оцет. Поставете приготвената риба в кухненски робот. Добавете горчицата, киселото мляко и 1 препълнена чаена лъжичка прясно нарязан естрагон и магданоз; разбийте до получаването на идеално гладко пюре. Накиснете желатина в три супени лъжици студена вода, оставете да омекне и да набъбне, след това разтворете на слаб огън. Охладете за една-две минути преди да добавите течния желатин в рибеното пюре - изсипете го на тънка струя, докато машината работи. Внимателно и постепенно разбийте пюрето с риба в майонезата. Бързо разбийте белтъка на сняг и го добавете в рибеното пюре. Опитайте на вкус и коригирайте подправките, ако е необходимо. Разделете сместа между 6 купички. Покрийте и оставете в хладилника в продължение на 2-3 часа, докато стегне. Почистете семената на краставицата, без да я белите. Нарежете фино и поръсете с 1/4 чаена лъжичка сол и пудра захар и 1/2 чаена лъжичка оцет с естрагон и оставете за няколко часа, за да се отцедят хубаво соковете. Отцедете и подсушете. Покрийте всеки мус непосредствено преди сервиране с малка лъжичка от краставицата и гарнирайте с листа естрагон. Поднесете с овесени питки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ