Регистрация

Мус с пъстърва

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
217
Оцени рецептата

2 пъстърви (170 г) почистени, сварени и обезкостени

1 цяло яйце

1 белтък

¼ ч.л. зехтин или слънчогледово олио

5 с.л. кисело мляко

1 ч.л. дижонска горчица

1 1/4 ч.л. желатин на прах (или повече)

пресен магданоз и естрагон

1/2 краставица

Пудра захар

 

Отделете яйцето и използвайте жълтъка, за да направите майонеза. Подправете със сол и черен пипер, постепенно разбийте с олиото, след това с 1 чаена лъжичка оцет. Поставете приготвената риба в кухненски робот. Добавете горчицата, киселото мляко и 1 препълнена чаена лъжичка прясно нарязан естрагон и магданоз; разбийте до получаването на идеално гладко пюре. Накиснете желатина в три супени лъжици студена вода, оставете да омекне и да набъбне, след това разтворете на слаб огън. Охладете за една-две минути преди да добавите течния желатин в рибеното пюре - изсипете го на тънка струя, докато машината работи. Внимателно и постепенно разбийте пюрето с риба в майонезата. Бързо разбийте белтъка на сняг и го добавете в рибеното пюре. Опитайте на вкус и коригирайте подправките, ако е необходимо. Разделете сместа между 6 купички. Покрийте и оставете в хладилника в продължение на 2-3 часа, докато стегне. Почистете семената на краставицата, без да я белите. Нарежете фино и поръсете с 1/4 чаена лъжичка сол и пудра захар и 1/2 чаена лъжичка оцет с естрагон и оставете за няколко часа, за да се отцедят хубаво соковете. Отцедете и подсушете. Покрийте всеки мус непосредствено преди сервиране с малка лъжичка от краставицата и гарнирайте с листа естрагон. Поднесете с овесени питки.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта