Регистрация

Мус от сьомга

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
503
Оцени рецептата

3 с.л. брашно

3 с.л. пудра захар

2 ч.л. дижонска горчица

2 ч.л. сол

Щипка лют червен пипер

4 яйца

1 1/2 ч мляко

1/2 ч естрагонов оцет

3 с.л. масло, разтопено

2 пакета неовкусен желатин

1/4 ч вода, студена

3 ч отцедена сьомга, накъсана

1 ч бита сметана

 

Смесете брашното, захарта, горчицата, солта и лютия пипер на водна баня. Добавете яйцата и разбийте до гладкост. Добавете млякото. Добавете оцета, бавно (за да не се пресече сместа) и разбъркайте добре. Гответе над гореща вода, докато се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Добавете маслото. Сложете желатина в студена вода и го прибавете към горещата смес. Разбърква се, докато желатинът се разтвори напълно. Добавете сьомгата. Оставете в хладилника, като се разбърква от време на време. Когато леко се сгъсти, добавете битата сметана. Изсипете в подходяща формичка, например тавичка с форма на риба, изплакната със студена вода. Извадете от формата върху чиния, застлана с листа маруля. Украсете с резени червена чушка, зехтин и тънки филийки репички, поставени така, че да са на съответните места за очите и люспите.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта