Регистрация

Мус от пиле и шунка

Автор:
marcheva
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
683
Оцени рецептата

1 с.л. португалско ликьорно вино „Мадейра“

2 ч бульон

1 пакетче неовкусен желатин

1 ч пълномаслена сметана

1 с.л. масло

1 ч шунка, нарязана

4 глави лук, нарязани

1 ч пилешко, нарязано, сварено

 

1. Маслото се разтапя в средно голяма тенджера на умерен огън. Добавете лука и гответе 2 мин. Прибавете бульона и желатина. Оставете да къкри, като се разбърква, докато се разтвори желатинът. Изсипете в купата на блендер.

2. Добавете пилешкото, шунката и виното в блендера. Разбийте до гладкост. Изсипете в купа, покрийте и охладете почти до стягане.

3. Междувременно, разбийте сметаната на сняг. Прибавете я при пилешкото и шунката, разбъркайте и разпределете сместа в леко намазани с мазнина 6 чашки за печене на мъфини или крем карамел. Покрийте с капак и съхранявайте в хладилник поне 2 часа, или за през нощта, докато стегне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта